Лизинг на употребяван автомобил

Вече не е толкава трудно да се купи кола втора употреба на лизинг. Всички вносители на автомобили предлагат собствен лизинг на върнати автомобили. За всеки от наличните  автомобили е възможно договаряне на собствен лизинг - разсрочване и изплащане на част от цената на вноски. Размерът на вноските се договаря, в зависимост от Вашите възможности и цената на конкретния автомобил. Така наречените buyback (обратно изкупени) автомобили се предлагат на клиенти с не-толкова големи финансови възможности.

Наред с официалните вносители, лизинг на употребявани автомобили предлагат и банковите институции, както и повечето авто-къщи. Последните предлагат както собствен лизинг, така и лизинг през лизингова компания. Разликите между кредит и покупка на автомобил на лизинг сме развили в статията Кредит или лизинг за автомобил на старо

Последно време все по - често се наблюдава и лизинг на коли втора употреба от частни лица. Липсата на свободен финансов ресурс се отразява и на пазара на леки автомобили и поради тази причина се прибягва до различни способи при продажбата им.

Разбира се, винаги трябва да се внимава при покупката на автомобил на лизинг, тъй като това е вид договор за наем при определени условия.

Съвет: След като сте избрали марката, модела на автомобила и лизингодателя много внимателно се запознайте с условията на договора. НЕ ПОДПИСВАЙТЕ договор, ако имате дори и най - малки съмнения за скрити условия, или нещо не Ви е ясно. И разбира се, прочетете дребния шрифт. Успех с покупката на автомобил втора употреба на лизинг!

Допълнителна информация: